SINGGAH MAKAN

Jumaat, 6 Mei 2011

Selamat tengahhari semua,

Menu apa hari ni. Hari ni aku makan tengahari kat Restaurant kari kepala ikan Hj. Isnin dekat Semabok. Dah kebetulan lalu kat sini dan perut pun tengah lapar singgah je...Kedai makan ni memang terkenal dengan kari kepala ikannya.Sebab itu menu utama.Dulu cara hidangannya apabila kita duduk aje kat meja dia akan hantar satu dulang yg mengandungi bermacam2 lauk.Mana yang kita berkenan kita keluarkan piring tu dari dulang. Pastu dia org angkat balik dulang tu.Dan tanpa kita order dia akan hantar semangkok kari kepala ikan.

Hari ni aku datang, dia org tak buat style camtu lagi.Apa lauk yg kita pilih baru dia orang isi dalam piring. Dan kita bolih pilih sendiri kari kepala ikan mana yg kita hendak.Dia org dah siap2 isi dlm mangkok.Nak yg besar ke kecik suka hati..Tenguk ler apa yg aku berdua makan.

ni ler kedai makan dia
rojak..kuah dia sedap
sambal belacan, cencalok n ulam
 sotong goreng tepung
                                         dan ini dia menu wajib...kari kepala ikan.Ikan jenahak

Sebenarnya kari ikan bukan pebret aku sgt pun.Tapi dh suami nak makan layan je ler.Sedap pulak bila aku jamah kari tu.

3 ulasan:

WONG KHOO LAI berkata...

Kalau kari kepala ikan merah, jenahak dan kurau memang pebret aku...kalau kepala ikan mayong aku suka asam pedas...wow best... bolah makan insang.

Tanpa Nama berkata...

cam sedap sotong tu....asyik gi melaka jea..ambik hasil mahsul urusan seri paduka baginda ke...

Mama Miraki berkata...

ikan jenahak my pebret...lagi2 masak kari...

Permata hatiku

Permata hatiku

Aku & Dia

Aku & Dia

Keluargaku

Keluargaku

Facebook Mama Janet

time is gold

laman santai


ShoutMix chat widget

Pengikut

pengunjung